Activitats

ED. INFANTIL I CICLE INICIAL

(adaptem les activitats a les edats dels participants)

  La Fada FlordeNeu.
La Fada FlordeNeu ha perdut les seves emocions i necessita que l’ajudem a recuperar-les. Com? Mitjançant taules sensorials, boles de llavors o Nendo Dango, descobrint les petjades dels seus amics del bosc….l’ajudarem a recordar les seves emocions i a recuperar-les.
  La tribu MaiTincPor
L’Indi MaiTincPor es troba sol. La seva tribu ha desaparegut i necessita indis nous que l’ajudin a reconstruir el seu poblat. Si l’ajudem ens explicarà el secret per no deixar que la por ens guanyi mai. Sabeu com?
  L’hort d’en Morgat
Sabeu qui és en Morgat? Un personatge de llegenda mític de Banyoles. Coneixeu el seu hort? un hort natural amb animals de granja. Voleu conèixer els secrets d’en Morgat i els seus amics?

CICLE MITJÀ

La tribu MaiTincPor
L’Indi MaiTincPor es troba sol. La seva tribu ha desaparegut i necessita indis nous que l’ajudin a reconstruir el seu poblat. Si l’ajudem ens explicarà el secret per no deixar que la por ens guanyi mai. Sabeu com?
  Som Meteoròlegs

Tallers de meteorologia ambiental i activitats d’educació emocional “quin temps fa dins teu?”
Tallers amb material reciclat.

   L’Àvia Consol
L’Àvia Consol no té memòria ni recorda algunes coses. El seu hort és màgic i té un do especial per ajudar a la gent a ser feliç i a estar contenta. Vols saber com ho fa?
   L’Exploradora Dora
Directament dels EEUU arriba en un vol especial la Dora, una exploradora que busca un fòssil perdut. Els últims informes de la NASA situen el fòssil a les Estunes, paratge màgic de Banyoles. Però només té una brúixola i uns check-points que li han col.locat uns amics científics de Girona. L’acompanyem a buscar el fóssil perdut? Abans, però, haurem de demostrar que sabem treballar en equip….

CICLE SUPERIOR

  Som un Equip
Hi ha una dita que diu que si camines sol aniràs més ràpid, però si ho fas acompanyat arribaràs més lluny….I és que treballar en equip treu el millor de nosaltres mateixos. Tots servim per alguna cosa, tots som bons en quelcom…Si unim esforços podem fer coses increïbles! T’apuntes al repte?
  Uh Oh No tinc Por
Activitats de Natura i Aventura.
Caiac, Btt, Rutes d’Orientació, Hípica…Feu el vostre pack personalitzat!
Treball cooperatiu i en equip, resolució de reptes, superació de pors, apoderament.
  NATURAL-MENT
Dissecció d’egagròpiles. Rastre de mamífers. Olis naturals. Tallers amb material reciclat. Plantes comestibles. Tallers de meteorologia. Iniciació a la meditació i al Xi Kung per un bon autocontrol emocional.

INSTITUTS

Som un Equip II
Recomanat a l’inici de curs! Setembre/Octubre/Novembre
Stop Bullying. Stop stereotips de gènere.
Lideratge positiu, empatia, escolta activa, cooperació, antibullying, estereotips de gènere…mitjançant diferents tècniques com el teatre social i de l’oprimit, l’Artteràpia, els Reptes, el Team Building,…construïm ponts i vincles positius per enfortir el nostre grup i afavorir la cooperació, l’empatia i assertivitat, el sentiment de pertinença i l’apoderament.

EDUCACIÓ ESPECIAL

  Artteràpia, Dansateràpia, activitats d’educació emocional lúdiques, jocs inclusius.
Adaptem totes les nostres activitats al vostre grup segons nombre de participants, edats, diversitat funcional…

PROFESSORAT , FAMÍLIES I EDUCADORS:

Formació en Educació Emocional i Habilitats Socials. Què diu la neurociència.
Formació en Teràpia Sistèmica: com estàs tu? com està el teu equip? I els alumnes? I la relació escola-alumnes-professors?
Píldores formatives, xerrades.
Coaching per professors/es.
Xi kung i meditació per professors/es; autocontrol emocional, gestió de l’estrès, mindfulness. Ens desplacem al vostre centre!
ESPECTACLE DE TITELLES
EL VIATGE D’ULISSES. Edats recomanades de 5 a 10 anys.
Ulisses és un fantasma. Però un fantasma que no fa por , eh. Un personatge misteriós apareix a les golfes de casa seva i l’anima a fer un viatge per terres llunyanes on coneixerà éssers màgics i descobrirà que ell, Ulisses, també en té, d’emocions!
HISTÒRIES I RIALLES. De 4 a 11 anys.
Contes de l’àvia girats, esbojarrats, on es confon realitat i fantasia, on tothom pot ser allò que vulgui ser…

EXCURSIONS

  La bona ubicació de la casa us permet fer excursions a peu i així poder visitar diferents indrets del Pla de l’Estany:

El mirador de Cal Ferrer:  Podreu veure una vista de tot l’estany de Banyoles.

El Bosc de Les Estunes: És un bosc de roures i alzines ufanoses, on les esquerdes de travertí us conviden a passejar entre les roques. Descobriu la llegenda de les Goges!

El Parc de les coves prehistòriques de Serinyà: Coneixeu l’escenari on vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria.

El Poblat Neolític de la Draga: Hi podreu veure les reconstruccions de diverses cabanes, graners… i podreu realitzar tallers per conèixer el tipus de vida durant el Neolític.

L’estany de Banyoles: Descobriu la diversitat de fauna del llac natural més gran de Catalunya i dels estanys més petits del seu voltant.

 

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb projecteulisses@projecteulisses.cat